Oto jak naprawić przerażający iPhone jest wyłączony Błąd

iPhone jest wyłączony

Oczywiście, kody dostępu do iPhone'a są uciążliwe - większość środków bezpieczeństwa jest nudna i czasochłonna - ale alternatywa jest nie do pomyślenia. Jeśli zdarzy się, że przypadkowo zostawisz iPhone'a w publicznej toalecie lub jakiś złodziej cię złapie, ten cztero- lub sześciocyfrowy kod uniemożliwi każdemu, kto go znajdzie, natychmiastowy dostęp do twojego prywatnego życia za pośrednictwem poczty e-mail, konta bankowego, zdjęć, wiadomości tekstowych oraz inne osobiste aplikacje i informacje, które możesz gromadzić.

Przerażający komunikat „iPhone jest wyłączony” pojawia się szczególnie wtedy, gdy Ty lub ktoś inny wprowadził nieprawidłowe hasło do urządzenia więcej niż sześć razy. Nawet jeśli wybierzesz właściwą kombinację przy siódmej próbie, szkoda. Jesteś zablokowany, ale może tylko na minutę. Im więcej razy spróbujesz niewłaściwego kodu, tym dłużej będzie się opóźniać, zanim będzie można wprowadzić właściwy kod dostępu i ponownie połączyć się z urządzeniem. W zależności od konfiguracji iPhone'a, jeśli 10 razy wprowadzisz nieprawidłowy kod dostępu, automatycznie wyczyści on wszystkie dane.

iPhone jest wyłączony

Oto kilka łatwych sposobów wyjścia z tej niefortunnej sytuacji - w zależności od posiadanego iPhone'a - i sposobów uniknięcia tego w przyszłości.

Przywróć z iTunes

Mając iPhone'a w ręku, możesz użyć ostatniej kopii zapasowej iTunes do przywrócenia danych w telefonie i jest to prawdopodobnie najłatwiejszy sposób. Większość użytkowników komputerów Mac i PC ma zainstalowany iTunes, nawet jeśli nigdy nie używa go jako kopii zapasowej. Obecnie Apple woli używać iCloud do tworzenia kopii zapasowych danych iPhone'a, ale wiele osób nadal tworzy kopie zapasowe swoich list odtwarzania iPhone'a, filmów, programów telewizyjnych, książek i podcastów między komputerem stacjonarnym a iPhonem za pomocą iTunes.

Najpierw spróbuj przywrócić telefon z kopii zapasowej za pomocą iTunes, łącząc się z komputerem. W iTunes kliknij przycisk Przywróć i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby przywrócić urządzenie do siodełka. Jeśli nie możesz go przywrócić w ten sposób, wypróbuj Preferencje> Urządzenia> (wybierz odpowiednie urządzenie z listy) i kliknij OK . Jeśli to nie zadziała, wymagany jest bardziej drastyczny środek, taki jak tryb odzyskiwania.

Najpierw musisz wyłączyć iPhone'a.

Wersje iPhone'ajak naprawić iPhone jest wyłączony błąd wczesny iphone22
  • Teraz, aby połączyć się z telefonem iPhone 8 lub nowszym, podłącz urządzenie do komputera, przytrzymując przycisk boczny , aż zobaczysz ekran trybu odzyskiwania .
  • Aby połączyć się z iPhonem 7, przytrzymaj przycisk zmniejszania głośności , aż zobaczysz ekran trybu odzyskiwania .
  • W przypadku iPhone'a 6S lub starszego podłącz urządzenie do komputera, naciskając przycisk Początek , aż pojawi się ekran trybu odzyskiwania .
Przywróć wiadomość

Gdy pojawi się opcja Przywróć lub Aktualizuj , wybierz Przywróć, a iTunes pobierze oprogramowanie dla Twojego urządzenia. Następnie przejdź do nowej konfiguracji i wprowadź nowy kod dostępu i wrócisz do pracy.

Przywróć wiadomość 2

Przywróć z trybu odzyskiwania

Tryb odzyskiwania to opcja jądrowa. Jeśli nigdy wcześniej nie wykonałeś kopii zapasowej ani nie zsynchronizowałeś urządzenia, nie ma nic do przywrócenia, więc albo wymażesz telefon i zacznij od zera, albo zrezygnuj z korzystania z telefonu, aż zablokowane odliczanie zostanie zakończone i możesz spróbować go odblokować jeszcze raz. Jeśli nie pamiętasz tego kodu dostępu, pierwszym wyborem jest to, co powinieneś zrobić.

Niektórzy użytkownicy iPhone'ów traktują informacje na swoich telefonach jako z natury jednorazowe. Nie niosą ze sobą wielu danych osobowych, obszernych kontaktów telefonicznych, dużych kolekcji muzycznych, całych albumów zdjęć ani odblokowanych aplikacji wypełnionych danymi osobowymi. Jeśli tak jest, to naprawdę nie ma problemu z nukowaniem telefonu i rozpoczynaniem wszystkiego od nowa. Większość informacji w telefonie prawdopodobnie i tak jest przechowywana na komputerze.

Przywróć z iCloud

Zawsze powinieneś mieć włączoną funkcję Znajdź mój iPhone na swoim urządzeniu, aby móc ją wyczyścić w przypadku zgubienia lub kradzieży. Możesz także przywrócić dane do telefonu przez iCloud, jeśli używasz go do synchronizacji. Znajdź mój iPhone jest funkcją iCloud i wykorzystuje GPS telefonu oraz połączenie internetowe, aby zlokalizować go na mapie, dzięki czemu możesz zdalnie sterować niektórymi funkcjami. Find My iPhone działa z systemem iOS 5 i nowszym na telefonie iPhone 3GS i nowszych telefonach iPhone.

iCloud11

Możesz użyć funkcji Znajdź mój iPhone, aby znaleźć i / lub zdalnie wyczyścić urządzenie. Spowoduje to usunięcie wszystkich danych, a także zresetowanie telefonu, aby można było go ponownie użyć. Jeśli masz zwyczaj tworzenia kopii zapasowych danych w iCloud lub iTunes, możesz przywrócić telefon do najnowszej kopii zapasowej i odzyskać całą lub część jej zawartości. Ale nawet jeśli musisz wrócić do ustawień fabrycznych, przynajmniej nadal możesz korzystać z telefonu.

znajdź mojego IPhone'a

Aby ponownie wejść do iPhone'a przez iCloud, przejdź do witryny iCloud, zaloguj się za pomocą swojego Apple ID, wybierz Znajdź iPhone'a, aby wyszukać urządzenia zalogowane przy użyciu Twojego identyfikatora, i wybierz zablokowane urządzenie. Aby zdalnie zablokować ekran urządzenia i ustawić nowy kod dostępu, wybierz opcję Tryb utracony. Uniemożliwia to innym osobom korzystanie z telefonu i uzyskiwanie dostępu do Twoich danych osobowych.

Znajdź mojego IPhone'a

Touch ID lub Face ID

Może nauczyłeś się lekcji przez niewygodne zapominanie kodu dostępu. Jest łatwiejszy sposób na zabezpieczenie telefonu: zawsze możesz użyć Touch ID lub Face ID zamiast wpisywać kod dostępu. Użyj Touch ID lub Face ID, w zależności od posiadanego modelu iPhone'a. IPhone od 5S do iPhone'a 8 ma opcję Touch ID. Jeśli masz iPhone'a X, XS lub XR, nie ma opcji Touch ID; zamiast tego musisz użyć Face ID.

Apple IDjak naprawić iPhone jest wyłączony identyfikator twarzy błędu

Niezależnie od tego, która zaktualizowana metoda jest dostępna, użyj jej, a nie będziesz musiał tak często wpisywać alfanumerycznego kodu dostępu. Wystarczy pokazać swoją twarz lub zeskanować palec, a urządzenie rozpozna, że ​​to Ty i Open Sesame. Pamiętaj jednak, że Twój iPhone nadal będzie monitował o podanie kodu dostępu po ponownym uruchomieniu go lub zmianie niektórych ustawień, więc upewnij się, że nie zapomnisz nowego kodu dostępu, w przeciwnym razie możesz ponownie zostać zablokowany.