Harmonogram TwitchCon 2019: Jak oglądać i wydarzenia, w których należy wziąć udział

Harmonogram TwitchCon 2019 w końcu jest na żywo, a ze wszystkimi szaleństwami tuż za rogiem, będziesz chciał wiedzieć, kiedy i gdzie odbywają się najlepsze wydarzenia. To coroczne wydarzenie daje każdemu świetną okazję do spotkania się ze swoimi ulubionymi streamerami, dowiedzenia się więcej o tworzeniu treści do gier wideo, a nawet obejrzenia ogromnego koncertu z udziałem największych gwiazd muzyki.

Jednak podobnie jak w przypadku większości konwencji tej wielkości, istnieje wiele różnych paneli i wydarzeń odbywających się jednocześnie, a bez planu możesz przegapić niektóre rzeczy, które naprawdę chciałeś złapać. Oto podsumowanie tego, jak oglądać TwitchCon 2019 i najlepsze wydarzenia odbywające się każdego dnia, abyś był gotowy, gdy zacznie się zabawa.

Jeśli chcesz zobaczyć relację na żywo z wydarzenia, odwiedź Digital Trends na Twitterze i Instagramie i obserwuj naszego towarzysza @allRidoisWinn, który będzie na parkiecie programu.

Jak oglądać TwitchCon 2019

Nie wszystkie wydarzenia będą transmitowane w tym samym miejscu na TwitchCon 2019, więc jeśli przyjdziesz osobiście, zechcesz śledzić aktualności na oficjalnej stronie TwitchCon. Jeśli nie masz pewności, czego się spodziewać lub jeśli zastanawiasz się, który z Twoich ulubionych streamerów tam będzie, zapewniamy Ci ochronę. W przeszłości wybrane treści były pokazywane podczas wydarzenia i większość z nich prawdopodobnie zostanie zarchiwizowana po zakończeniu transmisji. Po rozpoczęciu wydarzenia należy aktywować adres URL TwitchCon Live. Sprawdź poszczególne wydarzenia poniżej, aby uzyskać dodatkowe informacje na temat lokalizacji przesyłania strumieniowego.

W przypadku turnieju  Fortnite Twitch Rivals, który odbędzie się 27 września, powinieneś mieć możliwość oglądania go na żywo, korzystając z oficjalnego konta Twitch Rivals. To wydarzenie będzie trwało w zasadzie przez cały dzień, więc będziesz mieć mnóstwo treści, które zapewnią Ci rozrywkę.

Harmonogram TwitchCon 2019: 27 września

Gry zrobione szybko / Facebook

Gry zrobione Quick Express (10:30 PT / 13:30 ET)

Impreza charytatywna Speedrunning Games Done Quick będzie organizować maraton na czas trwania TwitchCon, a dochody z darowizn zostaną przekazane organizacji charytatywnej AbleGamers. Będzie to wydarzenie na mniejszą skalę niż niektóre z poprzednich gier „Szybko zrobione” - stąd nazwa „Express” - ale w Games Done Quick Express nadal będą pojawiać się utalentowani gracze, którzy grają w swoich ulubionych grach. Całe wydarzenie będzie transmitowane na kanale Games Done Quick Twitch.

Twitch Rivals: Fortnite Open - Twitch Rivals Arena (11:00 PT / 14:00 ET)

Twitch Rivals: Fortnite Open rozpoczyna się o godzinie 11:00 czasu pacyficznego i daje Ci szansę zobaczenia, jak najwięksi streamerzy walczą o prawa do chwalenia się z innymi uczestnikami. Wydarzenie ma potrwać sześć godzin i zostanie pokazane na koncie Twitch Rivals Twitch. W wydarzeniu wezmą udział trzyosobowe zespoły, a finały będzie miało 12 zespołów twórców i 18 drużyn kwalifikacyjnych.

Więc chcesz zostać streamerem? (13:30 PT / 16:30 ET)

Jeśli jesteś całkowicie zielony w świecie strumieniowego przesyłania gier wideo, ale nadal myślisz, że byłbyś w tym doskonały - jako hobby lub kariera - to jest to panel dla Ciebie. Partnerzy i pracownicy Twitcha omówią wszystkie możliwości przesyłania strumieniowego w So You Want to Be a Streamer?, W tym sposoby zarządzania społecznością i strumieniami w locie, a także oprogramowanie lub sprzęt, które chcesz uzyskać, aby zmaksymalizować Twój sukces. Panel będzie zawierał również panel dla Twitch Studio, wciąż niewydanej aplikacji, którą firma rozwija.

Life in Hard Mode: Streaming with Disabled - TwitchUnity Lounge (16:00 PT / 19:00 ET)

Gry nie należą do najłatwiejszych na świecie dla osób niepełnosprawnych, ponieważ kontrolery i same gry często nie uwzględniają ich potrzeb. Transmisje strumieniowe mogą być równie trudne, ale wprowadzane są ulepszenia w narzędziach, których mogą używać streamerzy do budowania widowni i kariery. Życie w trybie trudnym: Streaming z niepełnosprawnościami przyjrzy się innowacjom w oprogramowaniu i sprzęcie, a także sposobom ulepszania społeczności, aby były dostępne dla niepełnosprawnych streamerów.

Ceremonia otwarcia - Glitch Theatre (17:00 PT / 20:00 ET)

Prezentacja podczas ceremonii otwarcia TwitchCon 2019 odbędzie się pod koniec pierwszego dnia i obejmuje „czat przy kominku” z CEO Twitcha, Emmettem Shearem. Wśród prelegentów są partnerzy Twitch ThatViolinChick i HermanLi, z których ten ostatni należy do zespołu DragonForce. DragonForce wystąpi podczas trzygodzinnej ceremonii, a Twitch zapowiada również innych niespodzianek.

28 września

Gry dla graczy przy użyciu myszy i klawiatury RGB Alex Haney / Unsplash

Jak zbudować swój własny komputer do transmisji strumieniowej (10:00 PT / 13:00 ET)

Chcesz rozpocząć karierę w streamingu, ale nie wiesz, jak zbudować komputer, którego potrzebujesz? W artykule Jak zbudować swój własny komputer do przesyłania strumieniowego, z udziałem partnera Twitcha i podmiotów stowarzyszonych, w tym Trishy Hershberger, dowiesz się wszystkiego, co musisz wiedzieć o budowaniu systemu, który będzie idealny do gier strumieniowych, a uczestnicy mają nawet szansę wygrać wszystkie części, które będą potrzebne do zbudowania idealnego komputera do przesyłania strumieniowego.

Słowo od naszych sponsorów: Utrzymywanie autentyczności w płatnych treściach (11:30 czasu pacyficznego / 14:30 czasu wschodniego)

Jedną z drobnych kwestii, które musisz obserwować jako streamer, jest Twoja autentyczność podczas promowania gry wydawcy, ponieważ chcesz zachować zaufanie widzów. Niezastosowanie się do tego może spowodować, że widzowie zaczną się oglądać gdzie indziej, a Słowo od naszych sponsorów, w tym partnerów Twitcha, Sly, Katie, djtechlive i iamBrandon, pokaże Ci, jak możesz tworzyć płatne treści, zachowując przy tym uczciwość w grach widzów.

Jak transmitować więcej z pracą i rodziną w pełnym wymiarze godzin (13:00 PT / 16:00 ET)

W przeciwieństwie do tego, co mogli ci powiedzieć niektórzy twórcy treści, rzucenie pracy i zostanie pełnoetatowym streamerem zaraz po wyjściu z bramki to naprawdę zły pomysł! Będziesz chciał zachować swoją obecną karierę, zdobywając publiczność, a dowiesz się o tym w artykule Jak transmitować więcej z pracą i rodziną na pełny etat. Ten panel, na którym znajdują się partnerzy Twitch wgrates, Thunderstones, Matoro i Firecrow, pokaże ci, jak możesz zrównoważyć pracę, transmisję strumieniową i czas z rodziną.

Impreza TwitchCon - Petco Park (19:00 PT / 22:00 ET)

Po całym dniu nauki streamingu i oglądania ludzi grających w Twoje ulubione gry, co powiesz na koncert? Tegoroczna impreza TwitchCon obejmuje występy wielkich artystów, takich jak Lil Nas X i blink-182, a także potrawy i gry. Twitch robi wszystko, by te wydarzenia się zatrzymały, więc nie będziesz chciał tego przegapić. Ma działać przez cztery godziny.

29 września

Happy Little Trees: The Bob Ross Paint Along (10:00 PT / 13:00 ET)

Jeśli nie interesuje Cię Happy Little Trees: The Boss Ross Paint Along, nawet z nami nie rozmawiaj . Podczas tego 90-minutowego wydarzenia uczestnicy będą malować na koncie BobRoss Twitch, dzięki czemu będziesz mógł nauczyć się tworzyć wspaniałe krajobrazy wraz z 199 innymi osobami. Możesz być zawstydzony, jeśli nie odniesiesz sukcesu, ale dlatego możesz po prostu malować w zaciszu swojego salonu, oglądając Boba Rossa na Twitchu. Nie ma błędów: tylko szczęśliwe wypadki!

Pionier na Twitchu: jak znaleźć swoją niszę i się rozwijać (11:30 czasu pacyficznego / 14:30 czasu wschodniego)

Na Twitchu są tysiące ludzi przesyłających strumieniowo gry takie jak Fortnite i League of Legends , ale jak wyróżnić się z tłumu? Pionier w Twitchu: Jak znaleźć swoją niszę i się rozwijać, skupi się na krokach, które możesz podjąć, aby znaleźć własną, unikalną niszę dla gier strumieniowych, abyś mógł zbudować publiczność. Chcesz być pierwszą osobą, która zagra w Second Sight z niestandardową obsługą ruchu? Zrozum i idź!

Jak streamerzy powinni współpracować z wydawcami i programistami gier (14:30 PT / 17:30 ET)

Jak budujesz partnerstwa z ludźmi, którzy tworzą i publikują gry, które chcesz transmitować? Jak możesz stworzyć relację opartą na zaufaniu i zostać zaproszonym do wcześniejszego grania w gry lub udziału w specjalnych wydarzeniach? Jak streamerzy powinni współpracować z wydawcami gier i programistami, powiedzą ci wszystko, co musisz wiedzieć, i obejmują panele, takie jak producent marketingu na żywo Paradox Interactive cKnoor i menedżer wpływów Bethesda Softworks SeanpaiNoticesU.