Jak wyłączyć Find My iPhone

jak wyłączyć Find My iPhoneCarlos Vega / Digital Trends Find my iPhone to jedna z tych bardzo przydatnych funkcji, które chcesz włączyć. Może uniemożliwić złodziejowi wymazanie iPhone'a lub pomóc w zlokalizowaniu urządzenia. Umożliwia także zdalne wymazanie, zablokowanie lub po prostu wysłanie ostrzeżenia.

Dopóki funkcja Znajdź mój iPhone jest włączona, nie możesz wymazać swojego iPhone'a. Są chwile, kiedy będziesz chciał wiedzieć, jak wyłączyć Find My iPhone, na przykład kiedy przygotowujesz się do sprzedaży swojego iPhone'a, aby wymienić go na nowy iPhone 8 lub iPhone X.

Jak wyłączyć Find My iPhone

Poprzednie Następne 1 z 5 jak wyłączyć znajdź mój iPhone 1jak wyłączyć znajdź mój iPhone 2jak wyłączyć znajdź mój iPhone 3jak wyłączyć znajdź mój iPhone 4jak wyłączyć znajdź mój iPhone 5

Krok 1: Przejdź do Ustawienia> [imię i nazwisko]> iCloud> Find My iPhone.

Krok 2: Przesuń zielony przełącznik do pozycji wyłączenia.

Krok 3: Wprowadź hasło Apple ID i dotknij Wyłącz .

Sprzedajesz swój iPhone? Przeczytaj to!

Niektórzy ludzie chcą sprzedać swój iPhone i to jest powód, dla którego muszą wyłączyć Find My iPhone. Pierwszą rzeczą do zrobienia przed przejściem do następnego iPhone'a jest wykonanie kopii zapasowej obecnego iPhone'a. Jeśli nie wiesz, jak to zrobić, postępuj zgodnie z naszym przewodnikiem, jak wykonać kopię zapasową iPhone'a z iTunes i bez niego.

Pamiętaj, że przed wymazaniem i sprzedażą iPhone'a ważne jest, aby wylogować się z iCloud, iTunes i App Store. Po przejściu do opcji Ustawienia> [Twoje imię i nazwisko] zobaczysz opcję Wyloguj się u dołu tej strony. Upewnij się, że wylogowałeś się ze swojego konta iCloud, aby nowy właściciel nie został poproszony o podanie Twojego Apple ID i hasła.

Czy nadal uczysz się obsługi iOS? Pomożemy Ci go opanować dzięki naszym najlepszym wskazówkom i sztuczkom dotyczącym systemu iOS 11.