Jak usunąć profil Disney + Plus

Disney + zarejestrował ponad 10 milionów subskrybentów w ciągu pierwszych 24 godzin od uruchomienia. Chociaż wydanie nie było dokładnie bezproblemowe, użytkownicy nadal mają wiele do zaoferowania, dzięki treściom z Marvela, Lucasfilm, Pixar, National Geographic, nie wspominając o obszernym skarbcu klasycznych filmów Disneya i oryginalnych filmach i programach Disney Channel. Och, i nie zapomnij o głośnych programach, takich jak The Simpsons .

Przy tak ogromnej bibliotece treści naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie. W związku z tym jedną z najfajniejszych funkcji Disney + jest możliwość skonfigurowania do 10 różnych profili, dzięki czemu każdy korzystający z konta może uzyskać dostęp do swoich osobistych list obserwowanych, zapisać więcej programów, które chcą zobaczyć, i otrzymywać lepsze rekomendacje za pośrednictwem algorytmu Disneya. W końcu możesz nie chcieć, aby system polecał odcinki The Simpsons Twojemu 6-letniemu dziecku.

Mimo to możesz pomyśleć: „10 profili wydaje się dużo”. Jeśli byłeś podekscytowany w pierwszym tygodniu i utworzyłeś profil dla każdego członka rodziny - w tym psa - możesz wybrać numer z powrotem, aby umożliwić innym dostęp do Twojego konta. Na szczęście usunięcie profilu w Disney + jest niezwykle łatwe. Po prostu wykonaj następujące kroki, które działają tak samo na wszystkich urządzeniach:

Krok 1: Na stronie głównej swojego głównego profilu dotknij lub kliknij swoją postać w prawym górnym rogu.

Krok 2: Wybierz Edytuj profile na wyświetlonej stronie.

Krok 3: Stuknij lub kliknij ikonę ołówka znajdującą się w prawym dolnym rogu profilu, który chcesz usunąć.

Krok 4: Stuknij lub kliknij Usuń profil  u dołu.

Jeśli zdecydujesz, że chcesz ponownie dodać profil, zaloguj się na swoje konto Disney + w normalny sposób. Po zakończeniu postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami.

Krok 1: Na stronie głównej swojego głównego profilu dotknij lub kliknij swoją postać w prawym górnym rogu.

Krok 2: Wybierz Edytuj profile na wynikowej stronie.

Krok 3:  Stuknij lub kliknij Dodaj profil lub znak plus znajdujący się po prawej stronie wynikowej strony.

Krok 4:  Wybierz ikonę, wprowadź nazwę profilu i kliknij niebieski  przycisk Zapisz  u dołu.

Otóż ​​to! Możesz teraz łatwo dodawać i usuwać profile w wolnym czasie. Przy tak dużej ilości treści do wyboru, może się okazać, że po prostu chcesz utworzyć profil dla swojego psa.