Jak zablokować kogoś na Pinterest (lub odblokować)

jak zablokować kogoś w aplikacji Pinterest iPad PinterestMarcel De Grijs / 123RF Spam zabija Twój internetowy moodboard? Chociaż wszystkie profile Pinteresta są publiczne, użytkownicy mogą blokować osoby przypinające, aby zapobiec wysyłaniu wiadomości, polubień i komentarzy w ich własnych Pinach. Ta funkcja jest dostępna od 2012 roku i daje użytkownikom możliwość blokowania spamerów i negatywnych komentatorów; pozwala również uniemożliwić innym użytkownikom interakcję z Twoimi pinami z jakiegokolwiek powodu. Jeśli jednak nie masz pewności, jak korzystać z tej funkcji, przygotowaliśmy przewodnik dotyczący blokowania kogoś na Pintereście wraz z obszerniejszym przewodnikiem dotyczącym korzystania z Pinteresta.

Co robi blokowanie kogoś na Pinterest?

Pinterest to platforma publiczna, co oznacza, że ​​jeśli nie przypniesz do tajnej tablicy, nie możesz kontrolować, kto ogląda Twoje piny. Ważne jest, aby zrozumieć, że zablokowany użytkownik nadal może zobaczyć Twoje piny, jeśli przejdzie do Twojego profilu publicznego. Chociaż zablokowany użytkownik nadal będzie mógł zobaczyć Twoje szpilki, jeśli tam przejdzie, nie będzie mógł śledzić Twoich tablic, wysyłać Ci wiadomości, komentować ani polubić Twoich pinezek. Zablokowani użytkownicy również nie pojawią się w Twoim kanale wiadomości, ale będą pojawiać się w wynikach wyszukiwania, kanałach i tablicach grup.

Jeśli w przeszłości przypinałeś lub polubiłeś zawartość tego użytkownika, Twoje pinezki nie znikną po zablokowaniu tego użytkownika. Jeśli chcesz pozbyć się szpilek, musisz ręcznie wejść i odpiąć każdy z nich.

Zablokowany użytkownik również nie otrzyma powiadomienia o zablokowaniu, więc nie obrażasz nikogo w momencie, gdy naciśniesz przycisk blokady. Jednak dowiedzą się, czy będą próbować podążać za tobą lub wchodzić w interakcję z jednym z twoich szpilek.

Pinterest zauważa również, że użytkownicy powinni zgłaszać wszelkie nękanie i dokuczanie w sieci po zablokowaniu danego użytkownika.

Jak zablokować kogoś na Pinterest

Krok 1: Aby zablokować kogoś na Pinterest, musisz najpierw znaleźć publiczny profil tej osoby. Możesz przejść do profilu, dotykając nazwy użytkownika wewnątrz pinezki. Możesz też zacząć wpisywać nazwę użytkownika na pasku wyszukiwania i kliknąć opcję Osoby, aby wyszukiwać wyłącznie użytkowników.

Krok 2: Po wejściu do profilu użytkownika blokowanie to tylko kwestia znalezienia odpowiednich ikon. Dotknięcie ikony flagi, znajdującej się nad nazwą użytkownika i obok przycisku obserwuj, zablokuje tego użytkownika. Kliknij czerwony  przycisk Zablokuj w wyskakującym okienku, aby sfinalizować swoją decyzję. Zwróć uwagę, że proces jest taki sam zarówno dla wersji komputerowej, jak i aplikacji Pinterest.

Jeśli zmienisz zdanie…

Chcesz odblokować użytkownika? Aby odblokować kogoś na Pinterest, po prostu przejdź do jego profilu i dotknij ikony Odblokuj .

Zablokowanie kogoś na Pintereście jest jednak łatwe i zapobiega wysyłaniu Ci wiadomości i komentarzy. Chociaż blokady nie powstrzymają użytkownika przed wyświetleniem Twojego profilu, ustawienie zapobiegnie komentowaniu i wiadomościom od tego użytkownika. Pamiętaj tylko, że zablokowanie użytkownika nie powoduje, że wpis jest mniej publiczny, więc jeśli przypinasz coś, o czym nie chcesz, aby opinia publiczna wiedziała, przypnij do tajnej tablicy. Wróćmy teraz do tworzenia tej wyznaczającej trendy tablicy nastrojów, bez spamu.