Wszystko podpięte? Oto jak usunąć swoje konto na Pinterest

Pinterest na smartfonieprykhodov / 123RF Może wkroczyłeś na Pinteresta w czarną dziurę materiałów rzemieślniczych i jedynym sposobem na ograniczenie uzależnienia jest pójście na zimnego indyka. Może nigdy tak naprawdę nie trafiłeś do internetowego moodboardu, a może masz zarówno osobisty, jak i biznesowy Pinterest i nie potrzebujesz obu. Niezależnie od tego chcesz, aby Twój profil na Pintereście był offline. Pinterest oferuje dwie opcje usunięcia konta: dezaktywację, która usuwa wszystko z oczu opinii publicznej, ale pozostawia ją nienaruszoną, jeśli zdarzy Ci się zmienić zdanie, oraz pełne usunięcie bez patrzenia wstecz. Obie opcje są na szczęście całkiem proste. Dowiedz się, jak usunąć swoje konto Pinterest z tego krótkiego przewodnika.

Jak dezaktywować swoje konto na Pinterest

jak usunąć swoje konto na pinterestjak usunąć swoje konto na pinterest

Nie masz pewności, czy chcesz na stałe zrezygnować z przypinania? Dezaktywacja konta oznacza, że ​​Twój profil, w tym Piny, nie są już publicznie widoczne, a inne konta w mediach społecznościowych nie są już połączone z kontem Pinterest.

  1. Po zalogowaniu się na Pinterest kliknij przycisk swojego profilu. W aplikacji Pinterest jest to ikona „osoby” u dołu ekranu. Jeśli zamiast tego używasz przeglądarki internetowej, kliknij opcję menu „Zapisano” u góry.
  2. Uzyskaj dostęp do ustawień Pinteresta, klikając ikonę śruby (jest to ten sześciokąt z okręgiem wyciętym ze środka). W aplikacji znajduje się w prawym górnym rogu w Twoim profilu. Użytkownicy komputerów stacjonarnych mogą go znaleźć bezpośrednio nad swoją nazwą użytkownika na stronie profilu.
  3. Na telefonie komórkowym kliknij „Edytuj ustawienia”, a następnie przewiń w dół i wybierz „dezaktywuj konto”. Na komputerze w sekcji „Podstawowe informacje o koncie” kliknij „dezaktywuj konto”.
  4. Potwierdź swoją decyzję w następnym oknie.

Jak usunąć swoje konto na Pinterest

Usunięcie konta Pinterest jest równie łatwe, jak jego dezaktywacja. Aby upewnić się, że naprawdę chcesz trwale utracić wszystkie te Piny, Pinterest ożywi konto, jeśli zalogujesz się ponownie w ciągu dwóch tygodni. W przeciwnym razie to konto Pinterest zniknie tak samo, jak niepowodzenie Pinteresta, które spełnia dno kosza.

  1. Przejdź do swojego profilu - dotknij ikony „osoby” w aplikacji (na dole ekranu) lub kliknij opcję „Zapisano” u góry na komputerze stacjonarnym.
  2. Uzyskaj dostęp do ustawień konta, dotykając ikony śruby (to ten sześciokąt z okręgiem wyciętym pośrodku). Użytkownicy mobilni znajdą go w prawym górnym rogu swojego profilu obok paska wyszukiwania, podczas gdy w przeglądarce na komputerze to ustawienie jest nad Twoją nazwą użytkownika podczas przeglądania profilu.
  3. W ustawieniach konta wybierz „Edytuj ustawienia”, jeśli jesteś w aplikacji lub „Podstawowe informacje o koncie” w przeglądarce.
  4. W aplikacji przewiń w dół i wybierz „zamknij konto”. Jeśli używasz przeglądarki, a nie aplikacji, wybierz przycisk „Dezaktywuj konto” na końcu opcji Podstawowe informacje o koncie.
  5. Potwierdź swój wybór w kolejnym oknie - w przeglądarce, ponieważ obie opcje znajdują się w ustawieniu dezaktywacji, zamiast dezaktywacji wybierz opcję „trwałe zamknięcie konta”.

Pamiętaj, że jeśli usuniesz swoje konto na Pinterest, Pinterest archiwizuje dane przez dwa tygodnie, a wszystko, co musisz zrobić, to zalogować się i kliknąć link reaktywacyjny w wiadomości e-mail, jeśli zmienisz zdanie. Jeśli dezaktywujesz swoje konto, możesz zalogować się w dowolnym momencie, aby ponownie je aktywować i nadal mieć dostęp do tych zapisanych Pinów.