Przycisk udostępniania profilu Tindera pozwoli ci zagrać w swata

palec tindaNastępnym razem, gdy będziesz na Tinderze, pomyśl o jednym ze swoich znajomych, przeglądając potencjalne dopasowania.

Aplikacja randkowa testuje obecnie nową funkcję, która umożliwia użytkownikom udostępnianie profili innych kandydatów. Tinder twierdzi, że ta funkcja zachęci użytkowników do wycofania się z ich własnego życia miłosnego online, aby zagrać w swatkę dla swoich przyjaciół.

Opcja udostępniania Tindera znajduje się poniżej profilu użytkownika, po prawej stronie. Opcja udostępniania Tindera znajduje się poniżej profilu użytkownika, po prawej stronie.

W obecnej fazie testowej opcja udostępniania profilu została udostępniona niewielkiej grupie użytkowników aplikacji randkowej. Wystarczy dotknąć przycisku udostępniania, który wygląda jak zasobnik ze strzałką skierowaną w górę, aby wysłać znajomemu tymczasowe łącze tekstowe. Wybrany kontakt będzie miał wtedy opcję, aby przejść do wybranego profilu, aby przesunąć palcem w lewo lub w prawo w zależności od ich preferencji (niestety nie możesz zdecydować o nich). To wyścig z czasem, ponieważ link wygasa po pięciu kliknięciach lub 72 godzinach, zachęcając znajomego do podjęcia decyzji. Ponadto funkcja ta może również posłużyć do poproszenia znajomych o radę przy podejmowaniu decyzji o użytkowniku, którym jesteś potencjalnie zainteresowany.

Pamiętaj, że jeśli jesteś użytkownikiem Tindera, możesz również udostępniać swój profil. Jednak aplikacja daje Ci możliwość wyłączenia funkcji udostępniania dla siebie, odwiedzając ustawienia Discovery (to samo miejsce, w którym możesz zmienić swoje preferencje w zależności od wieku i płci).

Wskazując na działanie swojego algorytmu, Tinder dodaje, że jeśli przesuniesz palcem po profilu, który został Ci udostępniony, Twój profil może pojawić się w ich rekomendacjach. A jeśli oboje przesuniecie w prawo, spowoduje to oczywiście dopasowanie. Tylko tym razem będzie to parowanie, za które możesz podziękować znajomemu.