Jak sprawdzić, który z Twoich znajomych na Facebooku korzysta z BangWithFriends

ZakłopotanyCóż, czas zabawy się skończył, wszyscy. Okazuje się, że anonimowość, która jest niezbędna w aplikacji BangWithFriends na Facebooku, nie jest tak kompletna, jak wszyscy myśleliśmy. W rzeczywistości istnieje bardzo łatwy sposób, aby dowiedzieć się, którzy z Twoich znajomych na Facebooku go używają. Chociaż zauważyliśmy to, gdy po raz pierwszy bawiliśmy się aplikacją, gdy została uruchomiona, myśleliśmy, że została wydana poprawka - tak się nie stało, jak pierwotnie zauważył Daily Dot.

Jeśli jesteś zalogowany na swoje konto na Facebooku, wszystko, co musisz zrobić, to kliknąć tutaj.

bwf nie jest anonimowy

A teraz już nigdy nie będziesz taki sam, bo wiesz, kto chce się pieprzyć z przyjaciółmi. To po prostu coś, czego nie można nie zauważyć. 

Firma BangWithFriends właśnie uruchomiła swoje aplikacje mobilne, wraz z kilkoma nowymi funkcjami, które sprawiają, że korzystanie z aplikacji jest bardziej - ahem - wygodne: możesz poprosić o „zawieszenie” zamiast „huk” i odznaczyć przypadkowo wybranych znajomych po pijanemu, lub zmieniłeś zdanie.

Jeśli masz aplikację Facebook BangWithFriends (nie szkoda, niektórzy z nas nie odinstalowali jej od czasu wstępnych testów… * wskazuje na siebie *), możesz łatwo zmienić ustawienia prywatności, aby inni nie mogli tego zobaczyć. Nie było tak, że osoba, ale przy uruchomieniu programu, nie ostrzegają, że należy zwrócić uwagę na ekran uprawnień z informacją, jakie informacje będzie używać i co by go wyświetlić.

ekran instalacji bwf

Niech to będzie lekcja dla nas wszystkich: z wielkim waleniem wiąże się wielka odpowiedzialność. Wejdź na swoją stronę prywatności, statystyka. 

[AKTUALIZACJA]

Anonimowy twórca BangWithFriends „C” właśnie przesłał to oświadczenie w sprawie kwestii prywatności: 

W Bang With Friends bardzo poważnie traktujemy prywatność i zdecydowana większość użytkowników nie pojawi się w takim wyszukiwaniu. Jeśli zainstalowałeś aplikację po styczniu, nie pojawi się (chyba że ręcznie zmienisz ustawienia prywatności).

Uruchomiliśmy tuż przed otwarciem funkcji wyszukiwania wykresów na Facebooku dla szerszej publiczności. Przez pierwsze kilka dni po uruchomieniu domyślnym ustawieniem na Facebooku, kiedy użytkownik zainstalował naszą aplikację, było ustawienie domyślne użytkownika dla wszystkich aplikacji. Dla wielu użytkowników było to „Publiczne” lub „Przyjaciele”.  

Szybko to skorygowaliśmy (jeszcze w styczniu), gdy zdaliśmy sobie sprawę, że zrobiło to Graph Search. Po odkryciu tego problemu ustawiliśmy jako domyślną dla naszej aplikacji opcję „Tylko ja”.  

Każdy użytkownik, który zainstalował naszą aplikację po styczniu, powinien zobaczyć to domyślne ustawienie  i nie pojawi się w Graph Search (ani linku podanym w artykule).   Każdy użytkownik, który się pojawi, ma pełną kontrolę nad tym w ustawieniach Facebooka, jak wspomniałeś: //www.facebook.com/settings?tab=applications&view

Cholera, przeszukaj wykres. Rujnując całą naszą seksowną zabawę.